» Made by Mouses gaat verder als Guapa E-commerce lees meer

Conversie optimalisatie

Als een webshop wordt opgeleverd, houdt ons werk niet op. We willen weten of de webshop doet wat hij moet doen. Nodigt hij bezoekers uit om tot daadwerkelijke aankoop over te gaan? Met conversie optimalisatie testen we of de conversie goed is en verbeteren we waar nodig. Want wat heb je aan een mooie webshop zonder dat je er inkomsten uit haalt? We doen dit op de volgende manieren…

Analyse bezoekers

Als je weet wie je bezoekers zijn, kun je daar op inspelen en kansen creëren. Met Google Analytics krijg je snel een analyse van je bezoekers en waar ze vandaan komen. Wij koppelen Google Analytics aan je webshop zodat je dit inzicht hebt en geven advies op basis van de gegevens uit Google Analytics.

Pagina Analyse

Van tevoren denken we te weten hoe klanten je webshop gaan gebruiken. Waar ze op zullen klikken en hoe lang ze je webshop bezoeken. Toch is het echte online gedrag moeilijk in te schatten. Daarom doen we als extra check graag een pagina analyse. Dit geeft inzicht in onder andere het bezoekersaantal per categorie of pagina, het aantal muisbewegingen en het klikgedrag. De resultaten van de analyse gebruiken we om bij te stellen als dat nodig is. We gebruiken hiervoor diverse software pakketten.

Personalisatie

Onderzoek wijst uit dat klanten eerder iets kopen als je ze gerichte informatie geeft. Een vrouw zal eerder tot aankoop overgaan als zij op de homepage van een lederzaak al mooie damestassen ziet. Het personaliseren van je webshop is daarom een absolute aanrader. Het werkt heel eenvoudig: Bezoekers worden ingedeeld in profielen en het klikgedrag wordt opgeslagen. Hierdoor weet je slimme webshop op een later tijdstip precies wat de interesses zijn van je klant. Zo kun je categorie- en productpagina’s aanpassen naar bezoekersprofiel, maar ook sliders op je homepage. Ook kun je gepersonaliseerde e-mails sturen.

A/B Testing

Met A/B testing kun je testen of een aanpassing in je site het door jou gewenste effect heeft. Bezoekers worden ingedeeld in twee groepen: A en B. Bezoeker A krijgt de standaard pagina te zien en bezoeker B een aangepaste pagina. Zo kun je zonder al te veel risico’s en heel efficiënt testen of bijvoorbeeld een rode of juist een groene bestelknop voor meer omzet zorgt.