Groveko naar Magento 2 met een Hyvä front-end, inclusief het B2B maatwerk.

Uitdaging

Migratie van Magento 1 naar Magento 2 met een Hyvä front-end, inclusief het B2B maatwerk.

Aanpak

Het vernieuwende design implementeren en de gewenste B2B functionaliteit ontwikkelen.

Resultaat

Een vernieuwde B2B omgeving waar de klanten van Groveko snel en eenvoudig schoonmaakartikelen kunnen bestellen.

Het resultaat

De volledige migratie en re-development van de gewenste functionaliteit heeft een doorlooptijd van iets meer dan 1 jaar gehad en is in Agile sprints van twee weken stap voor stap opgeleverd.

Keuze voor Magento 2 met Hyvä front-end

Het redesign op basis van Hyvä heeft als resultaat dat de nieuwe webshop voldoet aan de vitale eisen van Google PageSpeed en een snelle en overzichtelijke site is geworden.

B2B functionaliteit

Er is bewust gekozen om niet Adobe Commerce, maar Magento Open Source te gebruiken, de gewenste B2B functionaliteit is niet voldoende aanwezig in Commerce en is daarom dus exact naar wens ontwikkeld.

Het project

Groveko (vroeger Ewepo) is al sinds 2013 klant bij Made by Mouses, de eerste webshop is toen met Magento 1 live gegaan. De grootste uitdaging was toen dat elke klant per product een eigen prijsafspraak heeft, hierdoor waren er miljoenen prijsregels. Deze prijzen werden toen al realtime vanuit het ERP systeem uitgelezen en getoond. Daarnaast zijn er in de jaren veel B2B specifieke functionaliteiten ontwikkeld die ook in de nieuwe Magento 2 omgeving aanwezig moeten zijn.

De uitdagingen

  • Klantspecifieke real time pricing

  • Bestellijsten per schoonmaak locatie

  • Bestel Budgetten met goedkeuring leidinggevende

  • Klant-en orderkoppeling met het ERP systeem

  • OCI koppeling

Hyvä

Er is in overleg met Groveko besloten om gebruik te maken van de toen nieuwe Hyvä template, mede omdat er minder development uren nodig zijn en de snelheid resultaten erg veelbelovend waren.

B2B functionaliteit

Klanten van Groveko kunnen eenvoudig producten bestellen uit vooraf samengesteld assortiment, met een eventueel afgesproken budget per locatie. Hierdoor kunnen orders eenvoudig en snel geplaatst en verwerkt worden.

Waar we trots op zijn 🏆

Al meer dan 15 jaar werken wij samen met onze klanten aan online succes. Persoonlijk contact, professionaliteit en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. "Wij geloven dat de beste service kan worden geleverd wanneer je echt weet wie je klanten zijn".

Kooduu
Beaphar
B-Living
Boer Staphorst
Korver Holland
Seal Supply
Groveko
PSikhouvanjou
Hatland
Meubelbaas
Meledi
Wijnservice