Nieuwe shop Meledi staat live!

Gepubliceerd op 25 april 2023

Met een gloednieuw op Hyvä gebaseerd thema

Afgelopen januari hebben wij de gloednieuwe shop van Meledi gelanceerd. Deze shop draait op Magento 2 met een op Hyvä gebaseerd thema, wat technisch veel verbeteringen brengt ten opzichte van het standaard Luma thema van Magento 2. Daarover lees je straks meer.


Meledi is een horeca groothandel met een breed assortiment. De nieuwe website van Meledi is te zien op https://www.meledi.nl/

Hyvä

Bij het bouwen van de nieuwe shop hebben we voor het eerst gekozen om gebruik te maken van het Hyvä thema. Hyvä is gebouwd door het gelijknamige bedrijf. Zij vonden het bestaande standaardthema voor Magento 2 niet goed genoeg en hebben daarom besloten een beter alternatief te bouwen.


Hyvä is technisch eenvoudiger om mee te werken, en daardoor kost het ook minder tijd om een thema te bouwen. Ook is de performance van een shop met het Hyvä thema beter. Zo zullen shops die met dit thema werken gemiddeld een hogere PageSpeed score halen in vergelijking met shops die met het standaard Luma thema werken.

PageSpeed

De PageSpeed is de snelheid waarmee een pagina geladen wordt. Dit is van veel factoren afhankelijk. Een aantal factoren zijn:


  • Reactiesnelheid van de server. Dit is ook afhankelijk van instellingen.

  • Afbeeldingen. Denk dan aan het bestandsformaat, het moment waarop ze worden geladen (direct bij het laden van de pagina, of pas wanneer ze in beeld komen bij scrollen).

  • Webfonts.

  • Scripts, met name van derde partijen.

  • Optimalisatie van CSS en JavaScript bestanden die worden ingeladen.

  • Caching.


Kort gezegd: hoe meer bestanden er ingeladen moeten worden, en hoe groter deze bestanden zijn, hoe lager de PageSpeed score zal uitvallen. Daarom is het van belang om de bovenstaande punten zoveel mogelijk te optimaliseren. Onderzoek wijst namelijk uit dat meer dan de helft van de bezoekers een website verlaat wanneer de laadtijd meer dan 3 seconden bedraagt. Hoe verder de laadtijd oploopt, hoe meer klanten afhaken en hoe meer effect het dus heeft op de conversie.

Cases

Naast Meledi hebben wij nog een heel aantal klanten waarvoor wij webshops bouwen en onderhouden. Zo werken wij voor bijvoorbeeld Beaphar, Groveko, Korver Holland, By-Bar, Mars & More en nog veel meer. Neem ook eens een kijkje op https://netlify.madebymouses.com/ons-werk om nog meer van ons werk te zien.

Contact

Ben je op zoek naar een nieuwe Magento partner? Of wil je meer weten over het Hyvä thema? Dan ben je bij ons aan het juist adres. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met info@madebymouses.com. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 038 - 711 33 11.