Magento en Rich snippets toevoegen

Wij zijn aan het testen met het toevoegen van Rich snippets binnen een Magento webshop. Voor meer informatie over Rich snippets zie de Google webmaster tools. De meest interessante voor een Magento webshop zijn Review en Products.

In de zoekresultaten zie je steeds vaker gele sterretjes boven de omschrijving van de website, het was al mogelijk om deze via Adwords te laten zien als je gebruik maakt van een externe review service als ekomi, Trustpilot etc. Maar sinds kort is het ook mogelijk om deze in de “natuurlijke” zoekresultaten te tonen. Je ziet dan de beoordeling van die pagina (product of dienst).

In Magento is standaard de mogelijkheid aanwezig dat bezoekers een beoordeling kunnen toevoegen per product, zie als voorbeeld deze wijn van Lekker & Puur waar ze Biologische wijn verkopen. Wij hebben voor Lekker & Puur de Magento template aangepast volgens de specificaties van Google zodat deze nu ook de product informatie en beoordeling gaat toevoegen in de zoekresultaten. Het duurde ongeveer twee weken tot de eerste artikelen waren opgenomen en de gele sterretjes zichtbaar werden, zie als voorbeeld voor het zoekwoord “Di Filippo wijn

De komende maanden zullen wij alle mogelijkheden van Rich snippets in combinatie met Magento testen en kijken of ze ook invloed hebben op de conversie. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

 

Gevonden Reacties

 • Sander zegt op 28 september 2012 om 16:18:

  Kunnen jullie ook delen hoe jullie dit hebben gedaan in magento? Zelf in de code of een module?

  Ik ben zelf ook bezig maar het is helaas nog niet gelukt met de module van msemantic.

  Sander

  • admin zegt op 1 oktober 2012 om 10:35:

   Wij hebben het nu direct in de template geplaatst, er was nog geen goede module hiervoor beschikbaar

 • Nico zegt op 15 oktober 2012 om 11:57:

  Hoi, we hebben ook de module van MSemantic geinstalled. In de Google tool laat die keurig alle snippets zien maar nog geen daadwerkelijke output. Heb je een goede link voor een how too om het handmatig in de template te zetten?

  • admin zegt op 15 oktober 2012 om 15:40:

   Als je via de Google tool wel al de juiste snippets ziet dan moet het goed zijn, het duurt een aantal dagen/weken tot je het ook in de zoekresultaten ziet.
   Via de Google webmaster tools kan je wel zien welke pagina’s al zijn opgenomen met rich snippets.

 • Nico zegt op 16 oktober 2012 om 10:00:

  bij ons tellen we nu al in maanden. In WMT is alleen de homepage opgenomen. Jullie voorbeeld van de wijn toont trouwens ook geen snippets meer in de SERP’s….. :( Mochten jullie een oplossing weten, dan hou ik me aanbevolen :)

Geef een reactie